Novi Sad
06.06.2018.
09:16 > 08:05
Taksi prevoz u Novom Sadu poskupeće do kraja juna, ali se još ne zna tačno za koliko, saznaje 021.rs.
  • 100% Таксиста

    07.06.2018 21:38
    Не знам ко ми је узео име
    Видим коментара разних.
    Ако у Његошевој или било којој улици стојите док таксиста завршаве вожњу-излази путник, није таксиста крив. Неке будале из Врха им забрањуји да стану на паркинг. За лоша возила крив је закон кпји дозвољаба да свако региструје доо са два-три возила вредна 1000-1500 еура и даје у ренту чак и растурачима дроге, па ви гпворите таксисти су дилери. Много би могао да напишем, књигу, али многи би кад уђу у такси возило да им таксисти буду слуге. Жалосно, али то се доживи и од високообразованих људи, доктора....
  • Herkul Poaro

    07.06.2018 20:05
    Detektiv
    Moze da poskupi ali i da se znaju neke stvari. Da kola ne mogu biti starija od ne znam 7-8 godina, da imaju klimu i dres kod..e onda moze...danas svaka susha je taxista, ima vise postenih i dobrih ali neka taj kukolj skinu...smorilo je vise...realno...To povecavaju zbog ovih sto rentiraju...bas grad brine o taxistima..ne budite smesn...plus sto se redovno vozim i svi kazu da su zadovoljni..itd..
  • @Mickey

    07.06.2018 10:10
    O pa nije ni cudo da ste tako besni i frustrirani. Jeste da ne zavredjujete ni toliko, ali s druge strane, svi znamo da su taksisti pre deceniju-dve ovde kupovali po jedan stan na 2-3 godine, pa razumem sadasnji dusevni bol.
  • @Novosadjanka

    07.06.2018 10:07
    Jesil se ti to sreco iznenadila kad si saznala sta sve taksisti treba da urade da bi bili u poslu? Gle, mi koji imamo svoja zanimanja i necim se bavimo, svi znamo da svaki posao ima ulaganja, rashode, placanje poreza i doprinosa... ne znam cemu cudjenje sto to ima i ovaj posao, normalno da ima, nepotrebno je navoditi stavke, iznenadi se opet kad saznas da ima mnogo kompleksnijih poslova gde se mora razmisljati o ozbiljnijim stavkama od kupovine automobila i sipanja goriva.
  • Novosadjanka

    07.06.2018 09:44
    Radno vreme
    Za sve koji ste ljubomorni i zavidni na tudju zaradu do koje je taj neko dosao zahvaljujuci svom znoju: savijte kicme i strpajte turove u sedista taxi automobila. E da pre toga registrujte firme, automobile, platite sve taxe, kupite i platite bazdarenje taximetra, platite taxi table i oznake za automobile. Zaradite sami za poreze za nezaposlene, za zdravstveno osiguranje, za ostvareni promet, za PIO, servisirajte automobile svako malo, vrelim danima koristite klimu u automobilu sve vreme radnog vremena, radite minimum 12 h dnevno, radite III smenu opasan, odgovoran posao u sluzbi grada Novog Sada i doprinesite nesto vasem gradu u kojem zivite. Od poreza koje placaju taksisti puni se budzet sa kojeg Vi veliki umovi primate platu, jer je ovo parazitska drzava gde veci deo gradjana zivi od tudjeg rada. Sledeci put kada sednes u taxi pomisli da sa placanjem tih par stotinadinara pomazes sam sebi da sutra dobijes platu ili nadoknadu sa biroa ako ostanes bez posla. To radis direktno i stvarno, a ne od tvog izmisljenog bruto se kao placa. Od cega da se to plati kada niti nesto prodajes niti proizvodis! A plata taxiste? Pa radi ti 30 dana u mesecu bez plate, pa da vidimo sta bi imao da kazes. I prestanite vise da gledate i merite koliko drugi zaradjuje, nego zasucite rukave, pobacajte tastature, telefone, prestanite kukati i potrudute se da i vi zaradite vise. Vas taxista nikada nije pitao kolika vam je plata, dazbine zivita, skolovanje dece, .... ? Radite nesto!
  • @Mickey

    07.06.2018 02:28
    Samo toliko? Pa ti si amater, nije ni cudo sto se zalis na troskove.
  • Nele

    06.06.2018 23:21
    A možda je bolje ...
    U petak će biti protest u vezi cene goriva i treba da se odazovu svi, jer je u interesu svih građana da gorivo pojeftini. Taksisti žele veće cene jer su dugo iste, a gorivo je dosta poskupelo za 5 godina. Ako bi bile skinute cene goriva to bi im donelo veću korist od povećanja starta za 15 dinara. Zato treba ići na tu varijantu, taksistima je još više u interesu nego većini drugih.
  • Mickey

    06.06.2018 21:30
    Zarada
    Za dotičnu što je interesuje zarada... Zaradim više od 100000 mesečno, eto, pojedi ruku svoju ili izlupaj telefon ili tastaturu od muke
  • Istina

    06.06.2018 18:19
    Cena se nije menjala osim...
    Štocje grad dozvolio poevćanje cene stata i čekanja i to za 20 procenata. Vučićeva šema, nisam siguran da će ovo mnogi razumeti. Nisam pljunho, osim kad sam bio na terasi pa mi se omaklo..
  • @100% Taksista

    06.06.2018 18:11
    "a ko je pitao za platu brate dok poplaćaš sve troškovi sipaš gorivo, bude neka kazna. eto ostane za cigare i da se pojede na terenu i koja kafa, sitno nešto ostane možda što bi vas lagao"
    Ja sam pitala, a i dalje nemam odgovor u svoj toj tvojoj silnoj pisaniji, dakle, mi zaposleni svoju zaradu izrazavamo u brojevima, ne cigarama, pivu, kaznama i odbicima, sve sto me zanimalo je broj, ali nekako ti nije lako to da napises, pretpostavljam zato sto je veci nego sto volis da priznas. Dakle, moze ukupna zarada neto tvoja za godinu 2017? Ako znas sta je to.
  • Bole

    06.06.2018 18:08
    Najluđe je što grad određuje cenu taksija i to određuju MINIMALNU cenu. Bilo bi normalno da odrede MAKSIMALNU, a ko može da vozi jeftinije, neka vozi, cena taksija je tržišna stvar. I da, ko je rekao UBER u Novom Sadu?
  • @100% Taksista

    06.06.2018 18:07
    To nije tvoje vozilo koje ti habas jer ga dajes na pozajmicu onima koji nemaju auto, to je tvoje sredstvo za rad, za vrsenje tvoje delatnosti od koje zivis. Gorivo, akumulatori i drugi sastavni delovi tvog sredstva za rad sapadaju u isto. Treba vam zabraniti da ga vozite kad niste u sluzbi jer je sredstvo za rad, mozda bi onda shvatio sta si umislio. I ne trosimo mi tvoje slobodno vreme, nego ti imas radno vreme kao i svi zaposleni ljudi, koje je za tebe sofera za volanom vozila. Saberi se covece. Nikome ti ne cinis nikakvu uslugu, nego imas zanimanje koje si izabrao i za koje si spram vestina, skolovanja i same pruzene usluge daleko preplacen. Ovaj tvoj komentar je slika i prilika toga koliko ste vi taksisti nesvesni svog mesta na planeti i svoje pozicije u drustvu, razlog je zasto vas ljudi preziru i imaju samo ruzne reci za vas, i razlog zasto bi propali potpuno, samo kad bi se omogucila sloboda na trzistu tvojih usluga tj. konkurencija. Ovako cete biti sve bahatiji, ako je to uopste moguce.
  • @100% Taksista

    06.06.2018 18:02
    Sta ako imam kola a nemam gde da ih parkiram,kaOo sto nemA ceo grad mesta,sta ako sam se napio? Neces taj auto u grob odneti nit si se rodio sa njim
  • Pera

    06.06.2018 17:24
    Uopste mi nije jasno zasto se ne odredi minimalna cena koja je recimo 30% niza od prosecne cene taksista i da se dozvoli da taksisti sami odredjuju cene. Vec ima dovoljno jakih udruzenja pa neka se bore oko musterija cenom i kvalitetom. Da bude i njima i nama dobro.
    Ja neka taksi udruzenja vise ne zovem jer su losi. Izabrao sam dva udruzenja sa kojima nisam imao problema i uvek su brzi i ljubazni. Ne bi se slozio da je taksi jeftin, za obicnog korisnika je skup.
  • Boger

    06.06.2018 17:14
    2025 tx
    Dugo vozim taxi i odavno sam oguglao na to da se laici bolje razumeju u moj zanat od mene. 'Čitajući ove komentare dobio sam ideju za rešenje pitanja cene. Jedan klinički psiholog bi trebao da prouči propise vezane za taxi prevoz i da, bez nedoumica oko pitanja pokrenutih u ovim komentarima odredi za koje pare bi vozio ove frustrirane ljude pune mržnje , okružen istim takvim ljudima u saobraćaju, 90 sati nedeljno.
  • /

    06.06.2018 16:33
    /
    e hebi ga
    nema vise hiperinflacije i bonova za taxije

  • Podbarac Original

    06.06.2018 15:37
    Ne znam o cemu pricate
    Uopste ne znam o cemu pricate,juce me je vozio TAXI od Betanije do Veternika ,beli skoro novi Citroen,vozac u kosulji i kravati,ljubazan stariji covek,platio 420 dinara po taksimetru,dosao vozac na poziv telefonom.Gde vi nadjete te smrdljive,bahate,prljave i skrnave ja stvarno ne znam,da je doslo takvo vozilo i takav vozac ja ne bih ni seo u njega,trazio bih drugi.
  • 100% Taksista

    06.06.2018 15:14
    A vi mislite da mi o vama imamo lepše mišljenje? Ulazite u MOJE vozilo i oćete da vas služim za male pare. Brate plati pa nije problem ono. Znači nemaš kola nisi stekao i sad hoćeš ako nemaš pare da ja habam svoja kola i moje vreme, gorivo gume akumulator servisi doprinosi naknada udruženju, kazne itd. Znači kupite kola pa se vozajte a dok nemate sopstveno vozilo do tada plaćajte nama koji smo kupili kola i još vas služimo. ove komentare više nisam mogao da slušam šta pišete pa ko je ovde bez kola a ko je vlasnik? znači moja kola moja pravila treba da bude skuplje jer su veliki troškovi zaista vam kažem. što bi vas lagao. a ko je pitao za platu brate dok poplaćaš sve troškovi sipaš gorivo, bude neka kazna. eto ostane za cigare i da se pojede na terenu i koja kafa, sitno nešto ostane možda što bi vas lagao. znači budite uljudni i sve je ok na obostrano zadovoljstvo.
  • nisi ti EU video...

    06.06.2018 15:09
    @Korda 06.06.2018 • 12:53
    "Laz. Samo na jako retkim destinacijama u EU je taksi skuplji od naseg. To je laz, ne lazite ljude."

    Joooj druže... U Danskoj je 100 kruna samo da uđeš u taxi. Plus 100 kruna po svakom kilometru. 100 kruna je 13.5 €
    Nema jeftinijeg taksi prevoza osim možda u Moldaviji , Albaniji i Bosni zbog jeftinijeg goriva
  • @Taksista

    06.06.2018 15:04
    Druze taksisto, ne treba meni tvoj taksi od 10 hiljada, vozio sam se ja i u krsevima pa mi jedino bilo bitno da se prevezem iz jedne tacke u drugu, sve dok drzava nije zabranila stara kola za taksi i tako dolazimo do vecih troskova odrzavanja koje ne zeli svako da placa. Neko trece resenje za sad ne postoji jer drzava nece da se odrekne monopola na javni prevoz, ali nece ni to vecito.
  • mile

    06.06.2018 14:58
    Juce iz cara lazara kod faxa, skrecem ulevo u strazilovsku redovnom trakom za levo, neki mrga od 150 kila sa desne strane, koristi traku za autobuse koja vodi u levo, paralelno skrecemo, daje gas ko lud, izadje milion tona iz onog njegovog DCI renoa, mene sece jer nema vise gde ici, kraj je autobuskog stajalista, ja kocim da ne polupa mene, pa one jadne sto su parkirani nepropisno pa sebe... e to su ti sto traze vece cene
  • mrk

    06.06.2018 14:49
    @Taksista
    da si imao neke pameti i skole, 10 000e bi upotrebio za neku svoju firmu i biznis a ne u taxi, a posto si maloumnik, sto si dokazao i svojim komentarom, cuti i vozi za 150 din ljude pametnije od tebe
  • pa

    06.06.2018 14:40
    da
    Ajde da neko se porene kroz Uber ili Car:GO i u NS :)
  • Keva

    06.06.2018 14:15
    Ljudi sesti u taxi je luksuz svuda! Lenji smo do bola! U Beogradu ne do Bog da sednete pa za 1000 din pređee ne vise od 5km a u odnosu na nase taxiste ( Pan npr) su grozni, prljavi, bez navigacije. U NSu čim padne kiša nema slobodnih vozila a o snegu nećemo tek je to cirkus. Ima pravih profesionalaca sa dobrim automobilima i manirima. Nek im grad obezbedi zutu traku kao u Bgu, jasna i vidljiva mesta za parkiranje i da naprave dobru mrežu tj pokrivenost. Taxijem se vozim samo ako moram i ako popijem koju casicu vise a i tad setrudim da dođem pešaka do stana.
  • Keva

    06.06.2018 14:06
    Pa pošto nećemo na ulice zbog poskupljenja goriva eto nam. Pola vas je ovde opravdalo poskuljenje i jako se brinete o blokadama puteva. Poskupiće i GSP i hleb i mleko i lekovi, ali neka posto je razumno i opravdano poskupljenje goriva. Svi samo na svoja dupeta misle a ne vidite dokle može poskupljenje goriva da ode i na druge sfere koje se i vas tiče. Lično meni je taxi i sad skup, retko koristim usluge jer imam svoj automobil ali isto tako pre sam sa 200 mogla da stignem do tačke B a sad ni sa 400. Nemojte ljudi da izlazite na ulice, biće nam dobro kako da ne. Pozdrav!
  • V

    06.06.2018 14:01
    Kome je skupo, može da kupi kola i da se vozi jeftino do mile volje. Samo kad bi ljudi znali da je stvarna cena kilometra skoro 50 dinara, kada se vozite sopstvenim autom. A pošto to mnogi ne znaju, imamo gomilu vozača koji prelaze par hiljada km godišnje, ne znaju da voze, i samo prave gužvu i zagađuju.
  • Taksista

    06.06.2018 13:12
    I trebaa
    I treba da poskupi taksi , bar se vise nece voziti boranija za 150din u klimatizovanom vozilu u koje sam ulozio 10.000eura.da bi ste Vi uzivali u voznji. Dosta je postenih porodicnih ljudi koji ovaj posao rade jer moraju ! Vozite se sa uglednim firmama pa cete videti razliku u kvalitetu usluge. Stojimo vam na usluzi 24h a vi nas pljujete kao da smo najveci ološ . Samo toliko ...
  • Shimmy

    06.06.2018 13:07
    MALINARI!?
    Kaze ministar pre neki dan, drzava ne moze da se mesa u cenu maline, cenu diktira trziste!?

    Ali zato iz nekih razloga, cenu taksi usluga diktira GRAD??

  • Žeki

    06.06.2018 12:59
    Da li će posle poskupljenja konačno da začepe usta dok voze i da ne seru o politici, fudbalu, životnim problemima i sl. , jer nas njihovo mišljenje o bilo čemu zanima kao prošlogodišnji sneg? I da li će početi da se kupaju, jer većina njih smrdi nečovještvom?
  • Korda

    06.06.2018 12:53
    Laz. Samo na jako retkim destinacijama u EU je taksi skuplji od naseg. To je laz, ne lazite ljude.
  • Zoja

    06.06.2018 12:51
    Taksisti ne zasluzuju nikakve povisice!!!! Ovo je previse. Nemaju nikakvo opravdanje!!!

    Prvo za grad od 5km su preskupi. Bila sam u mnogim mestima napolju i ovi "nasi" mi spadaju u skuplje. Dakle drpaju - a o cemu se radi - oni bi da na brzaka stave sto vise love u dzep i da rade mnogo manje od ostalih.
    Drugo vecina vozila i nije nesto uredna.
    Trece neisplativi su - 100x je bolje uzeti kola, ne znam ni zasto ih ljudi koriste.
    Cetvrto je licno, 50-100 eur do aerodroma, neka hvala.

    U stvari neka povecaju i neka nemaju musterije. Ja bi ih inace procistila ali gradom i drzavom ipravljaju ludaci tako da nista.
  • @Tanja

    06.06.2018 12:31
    Da li ste svesni sta ste napisali, zivite u eu pa se retko vozite taksijem, jer je taksi tamo skup a javni saobracaj bolji mnogo a sopstveni auto mozete da priustite, a ovde ne, naravno a parkinga nigde.

    Onda zakljucujete da ono sto gradu Novom Sadu fali je organizovan, pouzdan i udoban gradski prevoz... a to ovde nece da se desi nikad, tako da onda nista, zato ste i pobegli u beli svet sa lepsim uslovima zivota. Sve dok se ne uvedu mali i brzi kombi busevi, alternativa taksiju ne postoji i zato on ne moze biti skup.
  • cuclica

    06.06.2018 12:30
    Nemoj slucajno nesro da pojeftini u ovoj drzavi..
  • Eto...

    06.06.2018 12:28
    Do sada su se taksijem vozili samo oni koji moraju, a od sada nece moci cak ni oni.
  • Prle

    06.06.2018 12:25
    Ihahaa
    Pa zar oni tamo ne izdaju fiskalni racun tj taxiti ili imaju i dalje namestene taximetre?
  • PERICA ###

    06.06.2018 12:18
    ja u ovom Tekstu NE VIDIM
    Da TAXIsti Traže Povečanje Cena!!!
    Nego da to Podižu Gradski Krpelji!
    Navodno, Brinu o TAXIstima!?
    A,Nedaju im da Voze JEFTINIJE!?
    Kao što je bilo pre 6 godina!!!
    Kada smo mogli da biramo jeftinije
    TAXI prevoznike!
  • Jovica

    06.06.2018 12:14
    @@ Talac

    Kako objasnjavate cinjenicu da je moj komsija zvao taxi koji je hitno prevezao njegovu majku u bolnicu i to nije ni naplatio ?
  • Vasilije

    06.06.2018 12:12
    Nebuloza
    @Sonja Start 100 dinara . Baš lepo . Kao da naplaćuju Dobar dan i vazduh u vozilu .
    Inače su veom loši profesionalci .
    Čeka se dugo na vozilo ili ih većinom nema tj kažu sva vozila su zauzeta .
    Živim u centru i sa prozora često vidim na njihovom stajištu par vozila sa vozačima koji sede u vozilu a neće da rade tj neće da prihvate vožnju . A operaterka mi kaže šta ja tu mogi kada se ne javljaju .
    Užas .
    Tek sada će izgubiti mnogo ako poskupe .

    Ako sam dobro razumeo taksisti sede u autu, prze se na suncu i nece da uzmu voznju od koje zaradjuju. Ovo nema nikakvog smisla sto ste napisali. I sta onda kao dispecerka kaze sta ja mogu nece da voze ???? Taksisti se bre otimaju za voznje daleko od toga da nece da voze nema smisla tako izmisljati stvari.
  • Steva

    06.06.2018 12:01
    A zašto osobe koje ne zive u NS uopste komentarišu ovde ?!
    Odakle vi znate kako je nama ....
  • novo naselje

    06.06.2018 12:00
    4ever
    Na bulevaru Jovana Dučića ispred robne kuće, taksisti su uzurpirali jednu od dve traka na bulevaru otkadzna za sebe. Neka mi neko kaze gde to postoji jos na svetu? Od 2 trake, 1 za taxi stanicu. Razumem da je tu taksi stanica od perioda kad na Naselju nije zivelo ovoliko stanovnika, ali sada kad ima 40.000 ljudi, kad imamo veci broj linija I polazaka GSPa...totalno je glupo da neko uzurpira celu traku ispred semafora I buskog stajalista. Nezgodno je svima. Pozz
  • Nemanja

    06.06.2018 11:46
    @Novosadjanin @TAXISTA

    @Novosadjanin je ustvari opisao veliku vecinu vozaca, ne samo taksiste
  • @@ Talac

    06.06.2018 11:43
    samo kad ste vi cisti i uredni .
  • higijena

    06.06.2018 11:33
    @ @Talac
    "Kada se naždere dovoljno piva i ide mu se kući da prilegne, on čas posla ižica 100-200 dinara, pozove taxi i onako smrdljiv i prljav sedne u njega."

    Ja pijem pivo , ne zderem ga , ja ne zicam nego imam novac od svoje redovne plate , nisam smrdljiv i prljav i jako vodim racuna o higijeni .
    A inace cesto koristim taxi i to kad idem na posao i nemam nikakve primedbe na isti .
    Ko ste vi da dajete takve epitete ljudima , sta ste vi .. nekakav higijenicar ??
    Puno se pravite pametni .
  • @ Tanja

    06.06.2018 11:28
    Zaustavljanje u traci je posebna priča. Skoro svi se zaustavljaju u desnim trakama na bulevarima i gde su duple trake, ali pošto taxisti imaju zable na krovu odmah upadnu umoči i ljudi ih lako zapamte. Na Bulevaru Oslobođenja kod Karibika i Minute, desna traka je recimo non stop zauzeta vozilima građana Novog Sada. Stoje parkirana i po nekoliko minuta, usporavaju saobraćaj, stvaraju se čepovi i gužve na tom mestu. Odu ljudi da kupe pizza parče, suvlaki, navlaki o ostale đakonije. Sednu u baštu, žderu i posmatraju kolaps koji su izazvali. Na slobodno parking mesto neće da se parkira da ne bi morao da plati parking. Zagrade ljude koji bi da izađu sa parkinga pa ovi do besvesti trube. E sada, čim se tu stvori taxista svi ga zbog table na autu skontaju i krene psovanje kako ovi prave haos a ostala vozila koja se tu nalaze niko i ne spominje. Zbog table na krovu auta taxisti su uočljivi i kada naprave prekršaj svi za to znaju. Svi ostali učesnici u saobraćaju koji prave prekršaje si i ne primeti tako lako i brzo, izvuku se i odu, samo prozuje pored. Čim je neko sra*e u saobraćaju i u daljini vidiš taxi tablu odmah kontaš da je upravo on krivac a ostali u moru drugih automobila se i ne primete. Ljudima je u mozgu urezana taxi tabla i čim je vide eto ga krivac. Kao kada u gradski autobus uđe Rom. Svi se odmah hvataju za džepove a žene sklanjaju torbe a taj lik je možda negde zaposlen i samo je ušao u autobus kako bi stigao kući. Znači predrasuda.
  • Posmatrac

    06.06.2018 11:24
    Kako bre nije menjana cena 6 godina kada je pre godinu dana poskupela cena kilometra? Neka bude cena starta veca, ali onda kada kazem taxisti da ne odveze 2 ulice, bude li me gledao popreko zelim da imam priliku da ga nalupam sa sve uganutom nogom, za koju jos treba da mu se pravdam, bas zato sto idem 2 ulice. Mislim da oni treba malo da porade na manirima, taxi u evropi jeste stvar luksuza, i gorivo jeste poskupelo, ali ako ces da mi naplatis voznju, onda se bar ponasaj kao da se bavis usluznom delatnosti.
  • @@ Talac

    06.06.2018 11:23
    Evo ima vas ovde nekoliko, koji svi niste takstisti, ali ste puni razumevanja za teski zivot taksiste. Hajde nek se javi jednom u zivotu neko i kaze najstroze cuvanu tajnu - kolika je zarada danas taksiste? Posteno i iskreno? Jer, za mene je normalno da spada u prosecnu zaradu, a po mojoj racunici, jedna osoba bez znanja, obrazovanja i manira, kad se docepa taksija u ovoj zemlji, ima 3 do 4 prosecne plate. Zato su i bahati. Kad god se neko obre na poziciji koju nije zasluzio, izbije ta osobina.
  • Gorko

    06.06.2018 11:19
    Jesenas mi je taksista naplatio 450 dinara za voznju od moje kuce do Limanske pijace (oko 2,5 km). Tada sam zadnji put usao u taksi, vise me nece videti u zivotu. Sa mojom platom od 270 evra ja to sebi ne mogu da priustim. Samo neka izvole taksi udruzenja, neka povecaju ionako preveliku cenu njihovih usluga pa mogu komotno da pisu otkaze polovini vozaca jerbo nece imati ni upola prometa koliko sada! Sto se tice njihovog opste poznatog bahatog ponasanja u saobracaju, krajnje je vreme da komunalna i saobracajna policija i saobracajna inspekcija pocnu da ih za to primereno i debelo zasluzeno kaznjavaju!
  • Luk

    06.06.2018 11:07
    Kad sam zimus prodavao auto sam sračunao da me je pređen kilometar vozeći taj auto izašao oko 70din. Tu je uračunato koliko sam izgubio na razlici u kupovnoj i prodajnoj ceni, gorivo, gume, servisi, itd. Ko ne prelazi velike kilometraže, apsolutno se ne isplati da ima auto, nego sa ovim cenama kad god mu je potrebno sedne u taksi. Pa čak i do mora, mada tada može da uzme i Rent-A-Car.
  • Salamander

    06.06.2018 10:46
    i treba!
    Neka Novosađani lepo isu na dva točka: ovde je sve ravno: Neka traže da se reše biciklističke staze: da traže i ZAHTEVAJU!!!
    A ne fkng kružni tokovi, kamioni, avioni!!!
    Odmah bude manje gužve, zagađenja, brže se stiže, ljudi malo vežbaju, budu zdraviji...
  • @ Talac

    06.06.2018 10:39
    U zapadnom svetu taxi je luksuz i njime se vozi samo onaj ko ima para u džepu. U Srbiji se taxijem voze i najobičniji klošari koji žicaju pare za pivo ispred marketa. Kada se naždere dovoljno piva i ide mu se kući da prilegne, on čas posla ižica 100-200 dinara, pozove taxi i onako smrdljiv i prljav sedne u njega. Taxisti posle treba i do pola sata da izluftira auto od tog smrada, da kači gomilu mirišljavih jelkica. Taxista ima registrovanu firmu. Od vožnje koju ti naplati treba da uplati sebi socijalno kako bi mogao da overi zdravstvenu knjižicu, da plati članarinu udruženju kojem pripada, da svaki dan ode u perionicu najmanje dva puta da bi oprao vozilo, da kupi gorivo, da radi mali i veliki servis, kupi metlice za brisače, nove gume za auto zato što ih brže potroši nego prosečan građanin, sebi platu, porez državi, pošto je registrovan u APR-u treba da plaća knjigovođu, . . . To on sve mora da uračuna u cenu vožnje. Ja se uopšte ne vozim taxijem, ali ih razumem.
  • soli na rep

    06.06.2018 10:38
    Dali im dozvolu da dignu taksi usluge pred egzit da ne moraju krasti pijane engleze. Ovako ce ih legalno krasti i nas i njih.
  • Tanja

    06.06.2018 10:36
    Niste realni
    Svi koji se zalite na taxiste i bahatu voznju, zaustavljanje u traci i ostalo... Probajte da vozite u saobracaju 12 sati dnevno 6 ili 7 dana u nedelji, i da kad ostavite musteriju, morate da vijate brzo sledecu, da bi vam se tih 12 sati isplatilo... Nisam taxista, ali i ja bih bila nervozna, i ne bih se uparkiravala na 45 sekundi, pa isparkiravala... Kad bi naplacivali realnu cenu, da mogu da zarade za zivot osmocasovnim radom, 5 dana u nedelji, a pritom plate i dazbine drzavi, mozda bi bili manje bahati i uzurbani...
  • Kis

    06.06.2018 10:15
    @TAXISTA
    U pravu je @Novosadjanin kad kaže da se taksisti bahato ponašaju. Svako jutro dok idem na posao u Njegoševoj ulici zastoj jer taksista stoji na sred puta, iako ima slobodnih parking mesta sa strane, a mi ostali vozači i biciklisti čekamo da on naplati, da mušterija izađe, da se ispričaju ...
    Na moje pitanje "zašto ne parkira na parkingu kad već ima mesta?" odgovorio mi je "ne pada mi na pamet da se zavlačim svaki put". I tako svaki dan!
  • fk

    06.06.2018 10:15
    biciklista @

    ne vozim bicikli ali ste odlicno sve rekli.
  • Hm

    06.06.2018 10:07
    Taksiranje nije karijera i ne smemo se prema tome tako ni da se odnosimo. To je ono što radiš dok ne nađeš prvi posao ili sledeći posao. Svako unapređenje “života” taksista je pogrešno. Taksiranje bi trebalo da je način na koji studenti mogu da dopune svoj budžet TOKOM studiranja.
  • Novosadjanin

    06.06.2018 10:04
    @TAXISTA
    Molio bih Vas da mi pojasnite kako moje i zapažanje većine novosadjana ima veze sa bahatim ponašanjem taksista u gradu?

    To nije posao u kome se podrazumeva da su oni koji ga obavljaju građani prvog reda i da se njima podređuju svi ostali učesnici u saobraćaju (koji idu na svoje poslove, takođe rade svoj posao pomoću automobila, voze decu kod lekara ili jednostavno žele da voze svoj automobil bez da im neko to u neretkim situacijama onemogućava).

    Po vašem komentaru, a po imenu vidim čime se bavite, Vi ste potvrdili sve iz prethodnog komentara, samo sa pogrešnim uzročnikom. Samim tim hvala Vam na podršci.
  • Piško

    06.06.2018 09:59
    ...
    Taksi je naplata usluge veštine vožnje koju uglavnom svako može da stekne. Mora da bude jeftino i mora da bude jadno, jer vožnji automobila je ionako mesto u istoriji - barem kada je reč o modernim gradovima.
  • biciklista

    06.06.2018 09:39
    Imam bicikl što mi je sasvim dovoljno za ovako mali i ravan grad. Ne razumem ljude kojima treba motorno vozilo da bi prešli nekoliko kilometara... Zdrav čovek bi trebalo da bude u stanju preći bar 10 km peške ili 50 km biciklom. Zdravo je, besplatno i ne truje sugrađane izduvnim gasovima...
  • Talac

    06.06.2018 09:39
    Taksi sam u zivotu koristio samo kad sam imao posla sa bolescu ili tako necim, ukupno sam za 45 godina zivota 3 ili 4 puta seo u taksi. Plata mi je (bogu hvala) daleko iznad proseka ali mi je nenormalno skupo da platim 300-400 dinara jednu voznju, kada znam da na drugoj strani imam besplatni bajs. Pored toga, moj auto trosi oko 5 litara u proseku i cak i kad uzmem u obzir nabavnu cenu, odrzavanje, amortizaciju - uvek mi se vise isplati sopstveni prevoz.
  • Tanja

    06.06.2018 09:34
    Zivim u evropskoj uniji, i sa 5 puta vecom platom nego u Srbiji razmisljam dva puta da li cu i kada cu koristiti usluge taxija. Taxi i ne treba da bude pristupacan za svakodnevno vozikanje, za to postoji gradski prevoz, bicikli i sopstveni automobil.
    Pitajte taxiste koliko casova dnevno rade i koliko dana u nedelji, da bi zaradili prosecnu platu... pa onda sudite da li treba taxi da poskupi ili ne...
    Ono sto gradu Novom Sadu fali je organizovan, pouzdan i udoban gradski prevoz a ne jeftiniji taxi
  • ĐURO

    06.06.2018 09:32
    "Zivan"
    A,da Pojeftini Autobuska Karta pola puta
    (puta mi ostalo od Poredske Administracije,ukinuli %)
    Prepolovi Administracija(kompjutere imate),
    pa zajedno sa Kontrolorima budu Kondukteri!
    A,Vozači neka naplačuju samo noču!Redovni i češći Polasci!
    Tako bi se Povečao Promet u GSPu!


  • Армаггедон

    06.06.2018 09:30
    Они нека дижу цене,ми нећемо користити њихове услуге.На крају крајева,има аутобуса,такси није преко потребан.
  • Miki

    06.06.2018 09:30
    Auto
    Ko kaže da je taksi skup u Novom Sadu taj sigurno nema svoj auto.Svi bi nivo ali da ne plate.Imate alternativu,ko nema novac šta će u taksiju...Da su cene 50% veće i dalje bi se svi vozili.
  • TAXISTA

    06.06.2018 09:27
    @Novosađanin
    E upravo zbog takvih kao što si ti i jesu taksisti takvi kako si ih opisao.A malo razmisli o tome što pišeš pre nego li išta napišeš.
  • Rade

    06.06.2018 09:24
    Treba im uvesti zdravu konkurenciju tj pravu kompaniju oni su za sada polu mafijaska udruzenja koja rade kako hoce automobili su prljavi vozaci nekulturni i zatvaraju grad kad god se pocne uvoditi red u njihovoj bransi .A o nepznavanju osnovnih saobracajnih propisa taksista da ne pricam .
  • Luka

    06.06.2018 09:20
    Nije pod obavezno
    Pa niko ne mora da se vozi taksijem...Kome je skupo može peške,biciklom,autobusom...Trenutno je taksi jeftiniji od autobusa.
  • Predragg

    06.06.2018 09:19
    Kada misle uvesti fiskalne kase u taxi vozila ? Priznati iim te troskove u troskove poslovanja,ali da bude zakonska obaveza.To je svuda u civilizovanom svetu standard. U 60 minuta bi se odvojili normalni i posteni taksisti od pokvarenih.
  • Moć

    06.06.2018 09:19
    I dalje ne shvatamo snagu ignorisanja, prestanite da koristite taxi na mesec dana i samo od sebe ce doci do smanjenja
  • Nsnn

    06.06.2018 09:17
    Super, pre toga svima psihijatrijska i socijalno-psiholoska provera, pa polovini nebi dao da mi ovce vode na ispasu , a ne da ucestvuju u saobracaju i rade sa ljudima kako se ponasaju, bahato, nekulturno, prolece preko pesackih, blokira put, najgori ucesnici u saobracaju ubedljivo
  • Milance

    06.06.2018 09:02
    Taxi
    Neka ih preusmeri koliko je gorivo bilo pre 6 godina a koliko je sad a cene taksija iste.
  • Sonja

    06.06.2018 08:56
    Start 100 dinara . Baš lepo . Kao da naplaćuju Dobar dan i vazduh u vozilu .
    Inače su veom loši profesionalci .
    Čeka se dugo na vozilo ili ih većinom nema tj kažu sva vozila su zauzeta .
    Živim u centru i sa prozora često vidim na njihovom stajištu par vozila sa vozačima koji sede u vozilu a neće da rade tj neće da prihvate vožnju . A operaterka mi kaže šta ja tu mogi kada se ne javljaju .
    Užas .
    Tek sada će izgubiti mnogo ako poskupe .
  • Novosadjanin

    06.06.2018 08:55
    Bahata udružena mafija
    Treba im dozvoliti da sami određuju cenu i da traže koliko im volja.
    Kada već mogu da zauzimaju kompletnu kolovoznu traku za skretanja u levo ili desno tik pre semafora, da stanu nasred jednosmerne ulice, da ubrzavaju kako bi proleteli ispred trudnice koja je zakoračila na pešački prelaz (ovo je bilo strašno za videti pre neki dan), da psuju roditelje svima koji im zatrube jer ne mogu normalno da se kreću svojim vozilom zbog njihove bahatosti jer bogovi "čekaju stranku" i da neretko hoće da vas pesnicama ubede da su u pravu, a da ih niko za to ne kažnjava, onda im treba dati i taj jedan mali detalj uređivanja cenovnika taksi usluga..

    O parkiranju na mesta za invalide na parkingu BIG-a treba emisiju napraviti...

    I ne, nije istina da je mali broj onih koji se ovako ponašaju, već je procenat takvih 99,9 %!
  • White Power

    06.06.2018 08:52
    Zemlja budala
    Jos jedna losa vest za stanovnike Novog Sada.
    Ne secam se u proteklih 6 leta ni jedne jedine dobre vesti, ili necega sto je uradjeno da bi podiglo kvalitet zivota u gradu.
    Daleko najnesposobnija i najdestruktivnija gradska vlast u istoriji Neoplante.
  • ntn

    06.06.2018 08:46
    Čemu?
    Ova "radna grupa" baš se oznojila da uradi povećanje cena(uz debeli honorar), ali šta je sa ovim?
    http://www.021.rs/story/Info/Srbija/189990/Antic-Gorivo-bi-moglo-da-pojeftini.html
  • Savić

    06.06.2018 08:42
    Lepo sve upakovali tekst, kao da nam bude žao taksista, ali sa platom od 280 evra ja ni sad ne mogu da priuštim njihove usluge.
  • Minja

    06.06.2018 08:37
    Hmm, da, ali...
    "Podsetimo da sadašnje cene kilometra u taksi prevozu nisu menjane šest godina, osim što je..." Start je promenjen, čekanje je promenjeno, a kilometar nije jer je došlo do značajnijeg pada cene nafte i benzina...
    Tako da... tra la la
  • Osoba M

    06.06.2018 08:24
    Koliko je proslo od kad je zabranjen uber?
  • Zivan

    06.06.2018 08:13
    Poskupljenje vožnje taksijem mnoge će preusmeriti na javni prevoz, pa će JGSP imati više prihoda, time i novaca za kupovinu novih vozila...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna